Watermeloen Kwarktaart – Peuter

Het was eigenlijk niet mijn plan om vandaag weer een recept te plaatsen, maar meer dan 100 likes (!!!!!) op Facebook vind ik toch wel een feestje waard! WOW! Super leuk dat jullie zo enthousiast zijn!

Ik ben stiekem best wel een beetje trots op deze taart en hij was ook echt super lekker en heerlijk fris. Perfect voor de warme dagen die eraan komen.

Dit recept is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Dit door de frambozen en de blauwe bessen, deze bevatten allergenen. De nootjes zijn geschikt vanaf 9 maanden, dus je zou deze vruchten ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld stukjes mango en mandarijn.

De benodigdheden:

DSC_4915

  • 1 Watermeloen (mijne is geel, per ongeluk..)
  • Kwark (ik heb Total gebruikt, dikke, stevige Griekse yoghurt)
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Amandelschaafsel (rooster deze alvast in een koekenpan en laat afkoelen!)

DSC_4928

Allereerst snij je de boven- en onderkant van je watermeloen af. Vervolgens snij je de schil eraf. Probeer dit zo netjes mogelijk te doen. Er is een trucje waarbij je de schil een stukje insnijdt en dan de gesneden schil tegenhoudt met je andere hand. Hierdoor snij je iets ronder en dichter langs de schil. Zorg ervoor dat je watermeloen zo rond mogelijk is. Geen probleem als er wat hoekjes inzitten.

DSC_4931

Pak je kwark erbij en je spatel (of gewoon een mes..) en begin maar met kwakken en smeren. Helemaal rondom en bovenop. Mensen met taartenbak-skills hebben dit zo gepiept.

DSC_4938

Het meest rommelige gedeelte van deze taart, het amandelschaafsel. Ik heb telkens een beetje op mijn hand genomen en het van onder naar boven op de zijkant van de meloen geveegd.

DSC_4950

Beleg de watermeloen met je frambozen langs de rand en de blauwe bessen aan de binnenkant. Of andersom, waar jij blij van wordt. Vlaggetje erin en je hebt een heerlijke frisse, zoete en notige fruittaart gemaakt!

DSC_4958

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s