Zelfgemaakte Pindakaas

Pindakaas is mijn favoriete broodbeleg. Ik doe het alleen eigenlijk niet vaak op brood. Ik maak er koekjes van, vul er bonbons mee, besmeer mijn banaan met een flinke dot of lepel het asociaal uit de pot. Nu las ik pas geleden eens de achterkant van de pindakaas pot (met een volle lepel in mijn mond). Ik las dat er 3 onnodige ingrediënten inzitten, namelijk: dextrose, gehard vet en zout. Je kan ze tegenwoordig wel kopen met minder ingrediënten én ik had de extra smeuïge American style pindakaas voor me, maar toch vond ik dat dit zelf te maken is. Zodoende..

Hou je vast, de lange lijst aan benodigdheden voor zelfgemaakte pindakaas:

DSC_5061

  • Pinda’s (dit is 285 gram, maakt een goed potje pindakaas)
  • tl zonnebloemolie (kan je zelfs nog weglaten, is om de pindakaas smeuïger te maken)

Doe eerst alleen de pinda’s onder de staafmixer, in de blender of in de foodprocessor, later voeg je de zonnebloemolie toe. In de blender moet je af en toe even de boel weer bij elkaar scheppen omdat het onder de mesjes gaat zitten.

DSC_5065

Het proces heeft 4 stappen. Eerst worden de pinda’s grof, dan kruimelig, dan een grote klont en daarna wordt het goedje langzaam smeuïger. Zonnebloemolie erbij en klaar ben je!

DSC_5072

Ik heb de pindakaas iets grover gehouden zodat je een lekkere romige crunchy pindakaas overhoudt. Je kan deze ongeveer 2 weken bewaren.

Eet smakelijk!

4 thoughts on “Zelfgemaakte Pindakaas

  1. marjon lange says:

    Hoi hoi…ik ben ook gek op pindakaas…elke dag wel een boterham lekker dik besmeerd.Ga echt proberen om het nu zelf te maken!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s