Appelcake

Recepten met appel vind ik vaak saai klinken en maak dan eerder iets met een wat “spannender” fruit, maar toch zijn de recepten met appels mijn favorieten. Zo maak ik bijvoorbeeld regelmatig de Appel-Kaneelcake. Hetzelfde heb ik eigenlijk ook met appeltaart, ik maak het nooit, bestel het nergens maar als ik het toch eens een keer neem dan vind ik het heel lekker. Deze cake was ook erg lekker en snel op, maar dat is niks nieuws.

Ingrediënten:

• 2 appels dun gesneden plakjes
• 50 gr amandelmeel
• 50 gr havermout
• 1 tl bakpoeder
• 50 ml kokosolie
• 50 ml ahornsiroop
• 3 eieren


babyproef-com-appelcake1

 • Verwarm de oven voor op 175°C.

• Meng de droge ingrediënten.

• Meng de natte ingrediënten.

• Meng alles door elkaar.

• Doe 1/3 van het beslag in een ingevet cakeblik.

• Leg er een laag appels bovenop.

• Dan weer 1/3 beslag, laag appels, 1/3 beslag.

• Zet de cake 40 minuten in oven.

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s