Granola

Ik ontbijt vrijwel elke ochtend hetzelfde, een bakje havermout met amandelmelk, banaan en kaneel. Mijn dochter vindt havermout de ene dag super lekker en de andere dag helemaal niks. Ze wil het liefst eten waar papa mee ontbijt en laten we zeggen dat er daar een 50/50 balans is qua gezond ontbijt 😉 Dus ik had het idee om zelf cruesli te maken met haar zodat ze niet de natte, warme, pappige havermout hoeft te eten maar toch wel blij wordt van haar ontbijtje. En wat blijkt, makkelijk én lekker. Ik heb mijn papje even laten staan die ochtend.

Eet de granola lekker hoe je wil, ik heb hem met kwark en bevroren fruit gegeten. Ik ben een sucker voor bevroren fruit, een achtergebleven raar dingetje van mijn laatste zwangerschap.

Ingrediënten

70 gr honing
100 gr pindakaas

250 gr havermout
1/2 tl kaneel
1 tl vanille aroma

babyproef-com-granola1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de pindakaas, honing, vanille en kaneel samen in een kom.

Roer vervolgens de havermout erdoorheen en verdeel het mengsel over een met bakpapier belegde bakplaat.

Zet de bakplaat 20-25 minuten in de oven en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s